OS-guld till Sverige!

matlagningsguld till svenska kocklandslagetVärldens bästa kocklandslag finns i Sverige. I dag har de för fjärde gången vunnit OS-guld i matlagning. Segern blev överlägsen – de vann allt. I det vinnande laget ingick en Glassakademiker.

Det svenska kocklandslaget blev vinnare i alla fyra kategorier som ingår i  Culinary olympics som avgjordes i tyska Erfurt. Segern gjorde laget historiskt.

– Ingen annan nation har tidigare segrat i alla fyra bedömningskategorierna, säger lagledaren Krister Dahl till svd.se

Det elva man starka landslaget består av: Viktor Westerlind (kock), Jesper Bogren (kock) , Mattias Ljungberg (konditor), Patrik Fredriksson (konditor), Daniel Roos (konditor och även medlem i Häagen-Dazs Glassakademi), Johan Sandelin (konditor), Tom Sjöstedt (kock), Klas Lindberg (kock), Fredrik Hedlund (kock), Fredrik Björlin (kock & lagkapten) samt Krister Dahl (lagledare).

Även juniorerna lyckades knipa åt sig guldmedaljer i kategorierna regional – och storkök.

vinnarglassBland rätterna som var med och vann är Glassriket så klart mest intresserad av glassarna… och vi kan informera att man bland annat serverat hallonsorbet med gräddfilspudding och hösthallon, serverat med yoghurtmaräng och madeleinekaka smaksatt med hallonbrännvin. Till det en ljummen halllontartlette med bryntsmörskum.

Man har även serverat jordgubbsbakelse med kompott på jordgubbar, serverad med jordgubbssorbet…Vi säger ja tack till alltihop.

STORT GRATTIS TILL LAGET!

 Foto: Svenska kocklandslaget

Tags: , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter