Triumfglass chili&lakrits – överraskande god

Triumfglass chili & lakritsglass

Nya smaken chilipeppar & saltlakrits från Triumfglass är lika vågad som god. Godaste lakritsglassen vi smakat på länge, var smakpanelens samlade omdöme.

Låt dig inte skrämmas av att det står chili på paketet. Jag själv kände mig lite skeptisk när jag först läste om kombinationen lakrits och chili, tänkte att det måste vara för stark och för salt. Men efter att ha provsmakat blev jag positivt inställd.

Visst, vaniljglassen är lite för söt. Men smaken är jättegod. Dessutom ser den väldigt läcker ut med sina svarta saltlakritsfudgebitar, och sin knallröda chililakritssås.

Första tuggan fick mig att tänka på smågodisfavoriten hallonsaltlakritsskalle, snarare än den chili/lakrits variant som kommer från samma tillverkare (Bubs). För glassen smakar mer lakrits än chili. Men pepparsmaken finns där, och bidrar med ett diskret sting.

Lakritssmaken är god och snäll. Den smakar salmiak av den typ som jag själv främst associerar till barndomens tuggummifavoriter – shake och blått hubba bubba.

Triumfglass chili & lakritsglassTriumfglass chili & lakrits
Utseende: Vit vaniljglass med svarta lakritsfudgebitar och röd chilisås – Snygg!
Smak: Själva glassen är lite för söt. Lakritssmaken är jättegod, precis lagom avvägd. Gillar att den inte är för salt, samtidigt som den inte är för mesig. Chilin är diskret men effektfull.
Konsistens: Glassen är luftig och lättskopad, lakritsbitarna mjuka.
Kommentar: Godaste lakritsglass jag ätit på länge. Slår Sias hallon/saltlakrits som jag mumsat på hela sommaren. Om den inte varit fullt så söt hade den varit en fullpoängare.
Kommer att köpa igen: Ja, det tror jag
Betyg: 4/5

500 ml kostar ca 14 kr

Triumfglass chili & lakritsglassInnehåll: Skummjölk, grädde 22%, glukos-fruktossirap, saltlakritsfudge 8% [socker, glukossirap, vegetabiliskt fett, salmiak, invert socker, arom, lakritsextrakt, emulgeringsmedel (sojalecitin/E322), färgämne (vegetabiliskt kol), ytbehandlingsmedel (bivax)], chili-pepparrippel 8% [glukossirap, socker, vatten, färgämne (antocyaner, lutein), salmiak, chiliarom, anisarom, arom, salt, förtjockningsmedel (pektin), surhetsreglerande medel (citronsyra)], socker, vasslepulver, vegetabiliskt emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), vaniljarom, chilipepparpulver

Tags: , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter