Var årstid har sin glass

Häagen dazs BaileysFör mig kan året, ja till och med månaderna, delas upp i olika smaker. På hösten blir jag extra sugen på glass som smakar nötter, kaffe och likör. Därför passar Häagen-Dasz Baileys perfekt en regnig fredag i oktober.

På vintern tycker jag extra mycket om choklad. På våren äter jag helst glass med kakdeg. Sommaren är den enda årstid då jag verkligen uppskattar fruktig sorbet. På hösten då vill jag helst äta nötig glass i tillsammans med varmt kaffe. Men Baileys från Häagen-Dazs, med sina inslag av kakao, vanilj och karamell,  funkar väldigt bra den med.

Det är ett år sedan den åter tog plats i våra svenska frysboxar, efter att ha varit bortplockad i ett par år.

Beslutet att plocka bort denna likörsmakande glass var inte särskilt uppskattat.

– Smaker kommer och går och vissa får ibland stryka på foten. Vi märkte dock att Baileys hade otroligt hängivna fans och eftersom väldigt många har efterfrågat glassen lyssnar vi självklart på våra konsumenter, sade Häagen- Dazs brand manager Märta von Mentzer kort efter relanseringen.

Var årstid har sin glassEgentligen hade jag tänkt skriva en liten smakrecension av denna glass. Men det orkar jag inte just nu. Då måste jag ner och provsmaka lite till. Istället ger jag den snabbt betyget fyra av fem, och rekommenderar alla att prova. Häromdagen åt jag glassen i kombination med rödvinskokta fikon. Hundra procent höst! Hundra procent rätt.

Som avslutning: lite mer höst. Var årstid har sin glass

 

 

Var årstid har sin glass

Tags: , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter