Var årstid har sin glass

Häagen dazs BaileysFör mig kan året, ja till och med månaderna, delas upp i olika smaker. På hösten blir jag extra sugen på glass som smakar nötter, kaffe och likör. Därför passar Häagen-Dasz Baileys perfekt en regnig fredag i oktober.

På vintern tycker jag extra mycket om choklad. På våren äter jag helst glass med kakdeg. Sommaren är den enda årstid då jag verkligen uppskattar fruktig sorbet. På hösten då vill jag helst äta nötig glass i tillsammans med varmt kaffe. Men Baileys från Häagen-Dazs, med sina inslag av kakao, vanilj och karamell,  funkar väldigt bra den med.

Det är ett år sedan den åter tog plats i våra svenska frysboxar, efter att ha varit bortplockad i ett par år.

Beslutet att plocka bort denna likörsmakande glass var inte särskilt uppskattat.

– Smaker kommer och går och vissa får ibland stryka på foten. Vi märkte dock att Baileys hade otroligt hängivna fans och eftersom väldigt många har efterfrågat glassen lyssnar vi självklart på våra konsumenter, sade Häagen- Dazs brand manager Märta von Mentzer kort efter relanseringen.

Var årstid har sin glassEgentligen hade jag tänkt skriva en liten smakrecension av denna glass. Men det orkar jag inte just nu. Då måste jag ner och provsmaka lite till. Istället ger jag den snabbt betyget fyra av fem, och rekommenderar alla att prova. Häromdagen åt jag glassen i kombination med rödvinskokta fikon. Hundra procent höst! Hundra procent rätt.

Som avslutning: lite mer höst. Var årstid har sin glass

 

 

Var årstid har sin glass

Tags: , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

4 Responses to “Var årstid har sin glass”

 1. 21 oktober, 2012 at 11:22 #

  Bailey-gelato är något som står högt på min lista över smaker jag vill testa! Likörglass överlag är något jag är förtjust i, som t ex punch eller calvados. :) En något udda kombination, palsternacka-kardemumma-rom, är nästa smakutveckling. Tycker det vore häftigt att kunna använda råvaror efter säsong och under vintern är det ju inte så mycket frukt och bär att välja på så då återstår ju bara kryddor och rotfrukter/grönsaker. :)

 2. 22 oktober, 2012 at 09:07 #

  Åh, palsternacka-kardemumma-rom låter ljuvligt utmanande. Jag håller med om att det tanken på att använda råvaror utifrån säsong är lockande. Känns rätt i tiden. Då gäller det att vara kreativ under vinterhalvåret. Men, man kanske får köra lite på frukter som är i säsong i andra länder.
  Själv är jag lite sugen på att prova på att göra fänkålsglass… Fänkålen är ju tyvärr inte i säsong just nu, men det känns ändå lockande.
  Annars har jag varit ganska dålig på att experimentera med grönsaker, rotfrukter och örter… basilikaglass är ju en höjdare, och dill/citron var inte så dum den heller. Men jag bara måste prova på att göra en morot/ingefärsglass…
  Kul att se att getmjölksgelaton är så på g! :)

 3. 22 oktober, 2012 at 02:39 #

  Man får många kul uppslag bara genom att läsa Smaklexikonet men även genom att kika på andra bakverk, tårtor, yoghurtar, maträtter för att hitta oväntade kombinationer. :) Hörde av en kollega att Papaya ihop med svartavinbärslikör är en hit på sydligare breddgrader så det står också på topp att testa.

 4. 22 oktober, 2012 at 03:16 #

  Ja, smaklexikonet är min nya bibel! Tyvärr har jag inte hunnit läsa så mycket i den ännu, men jag har den liggandes bredvid sängen, brukar slå upp en smak då och då. Egentligen skulle jag vilja läsa boken från pärm till pärm, för den är ju så trevlig att läsa, trots att det är ett lexikon :)

Leave a Reply

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter