Sia glass siktar på att dubbla produktionen

Sia glass expanderarUnder 2000-talet har Sia Glass fyrdubblat sitt marknadsvärde. Nu siktar man på att växa ytterligare. Nyligen fick man tillstånd att dubbla sin produktion, från 8000 ton glass per år, till 15 000 ton.

– Sedan 1999 har vi växt. Vi har fyrdubblat vårt marknadsvärde. Nu har vi nått taket och säljer all den glass vi har tillstånd att producera, säger Rolf Frid, vd, till Hallandsekot.

Det gamla familjeföretaget i Slöinge startade sin glasstillverkning 1961, då som underleverantör av glassbåtar till Trollhätteglass.  Man fortsatte leverera glass till Trollhättan även efter att det bolaget köptes upp av GB Glace. 1968 började Sia tillverka glass i egen regi, och under 1970-talet började man experimentera fram nya smaker, som till exempel lakritsglass.  

Under 2011 omsatte Sia Glass 350 miljoner och hade 128 anställda. Det kalla vädret under de två senaste somrarna har gjort att företaget inte expanderat i den utsträckning som man hoppats på.  I dag har företaget 125 anställda. Tidigare i höstas varslades tio tjänster.

– Vi behövde färre som arbetade med försäljning, så det var de som berördes, säger Rolf Frid till Hallandsekot.

Sia har nu fått tillstånd att nära fördubbla sin produktion, från 8000 till 15 000 ton glass per år. Man har också tillstånd att införa treskift. Än är Rolf Frid osäker på om de nya tillstånden kommer att leda till nyanställningar.

– Det vågar jag inte säga. Det blir inga nya jobb imorgon, men jag hoppas att vi så fort som möjligt ska kunna anställa nya för att producera mer glass.

Tags: , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter