Fem poäng till köpt mango/passionssorbet

glasstest åhusglass mangopassionssorbetNyheterna från Triumfglass har den senaste tiden överträffat våra förväntningar, men ingen glass har hittills fått fullt betyg. Fram till dess att vi testade deras nya mango-passionssorbet. Klockren femma, var det samlade omdömet.

Jag är betydligt mer en gräddglassmänniska än en sorbetperson. Så för mig var det allra bästa med Triumfglass sorbetnyhet med smak av mango och passion att den smakade som italiensk gelatosorbet – det vill säga mer som vanlig glass än som den där isiga sorten som är vanligare på våra breddgrader.

Går du till en gelateria kan du knappt känna skillnaden på en sorbet och en vanlig gelato. Och precis så är det med denna Triumf-nyhet. Den är krämig, frisk och god. Inte ett dugg isig. Att den innehåller små svarta passionsfruktskärnor gör att betyget höjs ytterligare. Den är helt enkelt supergod, det ansåg alla i den fyra man starka testjuryn.

http://glassriket.se/2012/10/29/glasstest-mangopassionssorbet-ahusglass/Sorbeten var lika uppskattad bland barn som vuxna. Jag provade göra en liten glassdessert av den, genom att skulptera fram en liten cheesecake. Mycket lyckat resultat – skulle funka finfint efter vilken middag som helst

Vis av mitt senaste misstag använde jag mig av osaltat smör i botten.

Vill du göra en likadan så blandar du bara ihop ca 25 g smält smör med 2-3 krossade digestivekex. Fyller en liten form , ställer in i frysen ca 1 timme. Sedan trycker du på sorbet ( ha kvar formen) Eftersom den är av ”fabrikssort” så är den lättskopad direkt från frysen, den behöver alltså inte stå och tina en stund innan.

Ställ gärna in i frysen en stund till så att formen sätter sig. Servera gärna med lite färsk passionsfrukt ovanpå.

Ett annat serveringsförslag, om du vill ha en nätt dessert, är att servera sorbeten i passionsskal. Gröp ur innehållet och servera tillsammans med sorbeten.

glasstest åhusglass mangopassionssorbet
Glasstest: Mango/passionssorbet från Triumfglass

Utseende: Mangogul sorbet med svarta passionskärnor. Somrig. Gör sig bra i ett snyggt glas.

Smak: God söt mangosmak med friskt inslag av passionsfrukt.

Konsistens: Krämig och len, inte alls så isig som sorbet brukar vara.

Kommentar: Supergod. Skulle jag servera denna som dessert skulle gästerna garanterat fråga efter receptet. Barnens nya favorit ( ja, trots att de ständigt blir bortskämda med hemgjord glass och sorbet…)

Betyg:5/5

Kommer att köpa igen? Mina barn tjatar redan…

INGREDIENSER: Vatten, socker, mango-passionsfrukt 26% [mangopuré, mangojuice, passionsfrukt, vatten, dextros, socker, surhetsreglerande medel (citronsyra), förtjockningsmedel (fruktkärnmjöl, E1442), naturligt färgämne (morotsjuice koncentrat), arom, naturlig arom], glukospulver, vegetabiliskt emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), färgämne (karotener), surhetsreglerande medel (citronsyra).
Ja, något längre än vad man önskar…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter