Fem poäng till köpt mango/passionssorbet

glasstest åhusglass mangopassionssorbetNyheterna från Triumfglass har den senaste tiden överträffat våra förväntningar, men ingen glass har hittills fått fullt betyg. Fram till dess att vi testade deras nya mango-passionssorbet. Klockren femma, var det samlade omdömet.

Jag är betydligt mer en gräddglassmänniska än en sorbetperson. Så för mig var det allra bästa med Triumfglass sorbetnyhet med smak av mango och passion att den smakade som italiensk gelatosorbet – det vill säga mer som vanlig glass än som den där isiga sorten som är vanligare på våra breddgrader.

Går du till en gelateria kan du knappt känna skillnaden på en sorbet och en vanlig gelato. Och precis så är det med denna Triumf-nyhet. Den är krämig, frisk och god. Inte ett dugg isig. Att den innehåller små svarta passionsfruktskärnor gör att betyget höjs ytterligare. Den är helt enkelt supergod, det ansåg alla i den fyra man starka testjuryn.

http://glassriket.se/2012/10/29/glasstest-mangopassionssorbet-ahusglass/Sorbeten var lika uppskattad bland barn som vuxna. Jag provade göra en liten glassdessert av den, genom att skulptera fram en liten cheesecake. Mycket lyckat resultat – skulle funka finfint efter vilken middag som helst

Vis av mitt senaste misstag använde jag mig av osaltat smör i botten.

Vill du göra en likadan så blandar du bara ihop ca 25 g smält smör med 2-3 krossade digestivekex. Fyller en liten form , ställer in i frysen ca 1 timme. Sedan trycker du på sorbet ( ha kvar formen) Eftersom den är av ”fabrikssort” så är den lättskopad direkt från frysen, den behöver alltså inte stå och tina en stund innan.

Ställ gärna in i frysen en stund till så att formen sätter sig. Servera gärna med lite färsk passionsfrukt ovanpå.

Ett annat serveringsförslag, om du vill ha en nätt dessert, är att servera sorbeten i passionsskal. Gröp ur innehållet och servera tillsammans med sorbeten.

glasstest åhusglass mangopassionssorbet
Glasstest: Mango/passionssorbet från Triumfglass

Utseende: Mangogul sorbet med svarta passionskärnor. Somrig. Gör sig bra i ett snyggt glas.

Smak: God söt mangosmak med friskt inslag av passionsfrukt.

Konsistens: Krämig och len, inte alls så isig som sorbet brukar vara.

Kommentar: Supergod. Skulle jag servera denna som dessert skulle gästerna garanterat fråga efter receptet. Barnens nya favorit ( ja, trots att de ständigt blir bortskämda med hemgjord glass och sorbet…)

Betyg:5/5

Kommer att köpa igen? Mina barn tjatar redan…

INGREDIENSER: Vatten, socker, mango-passionsfrukt 26% [mangopuré, mangojuice, passionsfrukt, vatten, dextros, socker, surhetsreglerande medel (citronsyra), förtjockningsmedel (fruktkärnmjöl, E1442), naturligt färgämne (morotsjuice koncentrat), arom, naturlig arom], glukospulver, vegetabiliskt emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), färgämne (karotener), surhetsreglerande medel (citronsyra).
Ja, något längre än vad man önskar…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

6 Responses to “Fem poäng till köpt mango/passionssorbet”

 1. 29 oktober, 2012 at 02:31 #

  Snygg glassbakelse, måste testa glassen då mango tillhör favoriterna

 2. 29 oktober, 2012 at 04:40 #

  Ja, det blev gott med lite extra passion på toppen… Mina barn är tokiga i mango. Tyvärr gillar de denna sorbet bättre än min:)

 3. 29 oktober, 2012 at 04:52 #

  Kul att läsa om en glass som får såhär bra betyg! Skall göra mango och youghurtglass i veckan, ska nog köpa denna också o se vilken som blir godast =) (lite jobbigt om den vinner, men samtidigt är det ju riktigt kul med riktigt god glass!)

  Tack för en bra recension!

 4. 29 oktober, 2012 at 06:04 #

  Kan tänka mig att den är helt fantastiskt gudomlig…trots att det är köpeglass. Mango-Passion var en av mina favoriter på den tiden jag stod och gjorde moussedesserter på Sheratons restaurangkonditori en gång i tiden. Kombinerar man det med choklad dessutom så finns det inget stopp för mig. :) Detta blir en given smak i min repertoar för getmjölksgelaton!

 5. Bengt Olof Hansson
  30 oktober, 2012 at 11:40 #

  Den finns tyvärr inte på Ica Maxi i Jönköping. Så här skriver de:

  “Tyvärr har ICA centralt valt att inte ta in denna smak i sitt sortiment. Det betyder att vi inte kan beställa den från de leverantörer vi har idag.

  Med vänliga hälsningar
  Martin Andersson
  Försäljningschef Övriga färskvaror”

  ———————————-
  Maxi Ica Stormarknad
  Herkulesvägen 7
  553 03 Jönköping

  • 30 oktober, 2012 at 01:07 #

   Tack för informationen! Själv köpte jag denna sorbet på City Gross i Jönköping. Är lite förvånad att den inte finns på Ica Maxi som annars brukar ha hyfsat stort glassutbud. Men generellt är det alltid bra att fråga efter nya produkter – ibland leder det till att handlaren tar in det man efterfrågat. De glassar jag har provat är nyheter som lanserades första oktober.

Leave a Reply

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter