Smålands glass AB i konkurs

I förra veckan kom beskedet att glassbilsföretaget Smålands Glass AB försatts i konkurs. Den kalla sommaren blev dödsstöten för företaget som redan tidigare var svårt pressat.

Smålands Glass Ab har fram till konkursen i förra veckan kört Hemglassbilar i Kronobergs län samt delar av Blekinge, Kalmar och Jönköping län. Nio förare och lika många glassbilar berörs.

– En konkurs är naturligtvis olycklig. Den här sommaren har varit bedrövlig men det går kanske inte enbart att skylla på vädret. Vi är medvetna om att just det här distriktet i Småland är utsatt för tuff konkurrens från dagligvaruhandeln som har expanderat kraftigt. Tillgängligheten har ökat hos konkurrenterna, säger Mikael Sahlsten, vd för Hemglass AB, till svd.se

Hemglass AB har idag 280 bilar rullande runt om i Sverige, och 17 återförsäljare som drivs via franshiseavtal.

Under de senaste åren har siffrorna visat på minskad försäljning för företaget, vilket tvingat dem att tänka i nya banor. Redan när jag var barn på 80-talet kunde man köpa pizza, fiskgratäng och andra frysta varor av glassbilen. Vad det nya är ännu oklart, men det är ganska självskrivet att det blir produkter kopplade till Nestlé som ju äger Hemglass sedan 2002.

– Vi måste stå på fler ben. Och det kanske är nyttigt att de dystra tiderna tvingar oss att utveckla verksamheten. I första hand kan man tänka sig försäljning av bröd och desserter, säger Mikael Sahlsten till svd.se.

Tags: , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter