Glasstest: SIA glass äppelcidersorbet

Glassrikets glasstest: sias äppelcidersorbet

Sias äppelcidersorbet lanserades på Kiviks marknad. Vi skyndar på och gör ett test innan hösten är helt passé. Testpanelen är kluven – smaken uppskattas men konsistensen känns sådär.

Jag vet att hösten är förbi och julen står och bankar på dörren, men i vår trädgård ligger det fortfarande kvar en massa äpplen som vi inte tagit hand om (så mycket för min uppmaning att rädda fallfrukten) så äppelcidersorbet känns fortfarande liiite i tiden.

Sorbeten har tagits fram av Sia i samarbete med Kiviks musteri. Resultatet är gott, men jag kan liksom inte förstå varför konsistensen är så… klibbig, eller seg. Den ser inte så aptitlig ut med sina bubbelhål och ljusgula färg.

Eftersom sorbeten innehåller en liten mängd alkohol har jag bara låtit vuxna personer provsmaka denna kalla skapelse. En var tveksam och tyckte den var sådär. Hon nöjde sig med ett par skedar. En annan gav full pott och frågade om han fick äta upp allt som fanns kvar i burken.

Själv är jag förtjust i alla former av alkoglass (konstigt eftersom jag inte är någon vin- sprit- eller öldrickare) och tycker att Sia lyckats bra med smaken på detta experiment. Extra god blev sorbeten när den serverades som float i lite cider.

Glassrikets glasstest: sias äppelcidersorbetGlasstest: SIA Äppelcidersorbet

Utseende: Glassen är ljust blekgul och full med små bubblor och håligheter. Den ser lite gammal och ihopsjunken ut på något sätt.

Konsistens: Udda. Inte som vanlig sorbet, inte som glass utan som ett lite segt mellanting. Men den känns bra på tungan.

Smak: God, frisk och härlig mustsmak. Lite unken, tyckte en i testpanelen, jättegod! Tyckte en annan.

Kommentar: Vuxen. Den här sorbeten är bäst i sällskap av mousserande dryck. Känns lite festlig. Bör serveras i ett högt glas. Passar både som dessert och fördrink.

Betyg: 3,5/5

Kommer köpa igen: Kanske till våren, om den finns kvar.

Tags: , , , , , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter