Om konsten att vispa ägg

Vispa äggulan ljus och fluffig. Så står det in nästan alla mina glassrecept. Själv gör jag det alltid, oavsett om det står i recepten eller inte.

Hur en fluffig äggula ser ut ser du här ovan, längst till höger. Så ska gulan alltid se ut när du blandar den med gräddmjölken i ett glassrecept. Ibland blandar jag ihop allt socker med äggulan. Ibland delar jag upp sockret så att hälften blandas med gräddmjölken, och hälften med gulan.

Det blir skillnad, men jag kan inte riktigt sätta fingret på hur skillnaden märks.  Du gör som du vill. Men kom alltid ihåg att vispa gulan. Alltid.

Tags: , , , , ,

Author:Camilla Grönbladh

Journalist & fotograf med passion för glass camilla@glassriket.se

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

För oss som älskar glass! Glassrecept och glassnyheter